Interview met de vader van Melle | “Het zijn die momenten waarop je zegt: ‘zo had ik het nog nooit bekeken’.”

sisiElke week staat hier iemand te schitteren die mij onwijs inspireert. Tot op heden zijn dat eigenlijk voornamelijk bloggers geweest, maar vandaag is het anders. Vandaag heb ik een wel héél bijzonder interview voor je. Iemand die ontzettend belangrijk voor me is, mij élke dag inspireert en met wie ik samen heel erg oud wil worden. Leonard Bouwhuis: mijn vader.

Waar ter wereld voel jij je op je plek?

Toen ik nog een ukkie was, kon ik enorm uitkijken naar bruiloften. Ik ben opgegroeid in een dorpscafé waar bruiloften en partijen werden gehouden. Als kind stond je dan al snel in de weg en om verder niemand voor de voeten te lopen, zocht ik mijn heil op zolder. Daar was het zogenaamde rookluik van de bruiloftszaal. Met mijn hoofd tegen de zoldervloer gedrukt, kon ik nog net een blik werpen op het podium waar de bruiloftsketches werden voorgedragen. Vaak kwam het niveau niet hoger dan het afdraaien van het ‘abc’ of de zogenaamde ‘snitzelbank’. Dit laatste is een zogenaamd ‘stapellied’ waarbij bijzonderheden uit het leven van het bruidspaar als het ware wordt gestapeld, steeds gevolgd door een smeuïg refrein. Niks bijzonders dus.

Tot Johan Veltman zijn intrede deed als trouwconferencier. Ik drukte mijn oor bijna door de zoldervloer om maar niks te hoeven missen van deze virtuoos. Hij nam stoïcijns plaats op een barkruk, recht tegenover de spiegel waaronder het bruidspaar zat en stak dan van wal in een ‘het-kon-mij-niet-lang-genoeg-durend’ oeverloos gekabbel. Zijn optredens konden het best worden vergeleken met de sinterklaasconference van Toon Hermans. Evenals Toon kon ook Johan heel goed kijken, luisteren en voelen wat er zoal in de wereld om ons heen gebeurd. Zijn trouwconferences gingen nergens over, hij schopte er niemand mee tegen het zere been en iedereen lag dubbel omdat het zo verschrikkelijk herkenbaar was. Als ik later groot zou zijn, wilde ik ook trouwconferencier worden.

Ik ben nu ruim zes jaar trouwambtenaar en voel ik mij erg op mijn plek in een trouwzaal. Mensen verbinden in de breedste zin van het woord is iets wat ik het liefste doe. Met mijn positieve energie en enthousiasme weet ik het bruidspaar en de luisteraars altijd te boeien. Ik schrijf er ook over op mijn site.

Wat staat er op je Fuck it list?

Overal waar ik niet mezelf kan zijn, blijf ik liever weg. Verder houd ik niet van losse eindjes; alle zaken die je van plan was te doen, te zeggen en/of te delen. Ze vragen veel afleiding en ze leiden af van het leven zelf. Losse eindjes, maak daar maar een mooi kleed van.

Wat betekent voor jou succes?

Ik heb ervaren dat succes een relatief begrip is. Voldoening in wat je doet en het beste leveren wat binnen je vermogen ligt is al succes. En minstens zo belangrijk is dat je beseft dat je het succes nooit alleen aan jezelf te danken hebt. Succes creëer je altijd met anderen en wordt je gegund. Succes is niet iets waar je naar streeft, maar eerder iets wat voorbijkomt. Want de houdbaarheidsdatum van succes is zeer kort en het streven naar succes is zinloos.

Hoe blijf je jezelf ontwikkelen?

Door open te staan voor nieuwe inzichten blijf ik mij ontwikkelen. En als ik dit doe, zijn dat de belangrijkste levenslessen.

Wat is voor jou een waardevolle (levens)les?

Een waardevolle levensles is voor mij het moment dat iemand mij over mijn eigen muren laat kijken. Mij als het ware optilt om mij verder te laten zien dat mijn wijze neus lang is. Het zijn die momenten waarop je zegt: ‘Zo had ik het nog nooit bekeken’.

We zijn allemaal van die gewoontedieren en ik niet in het minst. En als je maar in je eigen patronen blijft geloven of blijft vervallen, gebeurt er nooit iets. Dan ben ik zo blij met die mensen die mij losweken van mijn patronen en laten ontdekken wat ik nog meer kan. Met hen wil ik voor altijd verbonden blijven.

Tot slot heb ik de vurige wens met Melle ooit ‘suikerspinnen met een glimlach’ te gaan verkopen in het Vondelpark of een poppenkastvoorstelling te maken over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft. Verder hecht ik veel waarde aan de levenslessen van René Gude.

24 Reacties

 1. maart 1, 2016 / 07:17

  Wat leuk! En wat een wijze man is je vader: kan nu volkomen begrijpen waar jij al die wijsheden vandaan hebt haha ;-) En die suikerspinnen kom ik zeker een keer halen wanneer het zover is (want ik weet zeker dat het gaat gebeuren hihi). X

  • Melle
   Auteur
   maart 1, 2016 / 07:29

   Haha precies! En het lijkt me het einde. Helemaal als je langskomt :)

 2. maart 1, 2016 / 07:50

  Wat leuk (en origineel!) om te lezen. De suikerspinnen intrigeren mij nogal, maar ook echt wel heel tof dat je vader precies doet wat hij leuk vindt. :)

  • Melle
   Auteur
   maart 1, 2016 / 08:22

   Dat is wel heel tof inderdaad! Echt iets om ook naar te streven/werken/voor te kiezen.

 3. maart 1, 2016 / 08:49

  Wat een heerlijke, positieve en wijze man is jou vader! Dit interview had nog veel langer mogen duren van mij!

  • Melle
   Auteur
   maart 1, 2016 / 09:18

   Ooo lief zeg :) Misschien moeten we een meet en greet regelen ;) haha!

 4. maart 1, 2016 / 14:57

  Ik vind deze interviews zo leuk om te lezen steeds. Heel inspirerend!

 5. maart 1, 2016 / 15:47

  Jaaa, het interview met je vader staat online! Super tof dat je dat gedaan hebt :). Mooi dat hij je zo inspireert. Wauw, wat een bijzonder beroep, trouwambtenaar. Lijkt me zo mooi! Hehe, grappig om de ‘fuck it list’-vraag aan je vader te stellen!

  • Melle
   Auteur
   maart 1, 2016 / 15:54

   Jaaaaa, hoera! Als ik hem mag geloven is het echt een heel leuk beroep. Het lijkt mij vooral super eng om voor zo’n groep te spreken haha ;)

 6. maart 1, 2016 / 16:43

  Wat ontzettend gaaf dat je je vader voor deze rubriek hebt geïnterviewd. Wat een geweldig verhaal daar aan het begin, haha. En zo veel wijsheid!!

  • Melle
   Auteur
   maart 1, 2016 / 16:45

   Grappig hè, ik zag het ook helemaal voor me ;)

 7. maart 1, 2016 / 20:11

  Ik zou zo getrouwd willen worden door je vader, wat een wijze man. En dan die uitstraling op de foto, jij hebt precies diezelfde uitstraling. En ja, ook ik val als een blok voor de suikerspinnen hoor.

  • Melle
   Auteur
   maart 1, 2016 / 20:25

   Jaaaaa doen! Klein detail, moet je wel naar de gemeente Heerenveen ;) En wat lief zeg! Heb ik het toch niet van een vreemde ;) En die suikerspinnen, oooo ik kan niet wachten!

 8. maart 1, 2016 / 20:47

  P.S. Ik ben beëdigd buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand en kan en mag iedereen trouwen. Het is aan de gemeente waar je getrouwd wil worden of zij met een babs van buiten de gemeente willen samenwerken.

  • Melle
   Auteur
   maart 1, 2016 / 21:00

   Valt het tóch weer mee :)

 9. maart 2, 2016 / 09:50

  Wat een super leuk artikel! Je vader komt over als een wijze man waar je veel van kunt leren en waar jij ook vast al heel veel van geleerd hebt Melle. Leuk!

  • Melle
   Auteur
   maart 2, 2016 / 10:46

   Zeker! Dankjewel :)

 10. maart 2, 2016 / 15:53

  Wat onwijs leuk, heel mooi om te lezen! Vooral het verhaal over dat café, zo waardevol!

  • Melle
   Auteur
   maart 2, 2016 / 16:16

   YAY! Zo leuk om te horen dat je er zo blij van wordt. Mijn vader zit ook helemaal te stralen zei hij :)

 11. maart 3, 2016 / 14:57

  Melle, ik lees je blog al een tijdje maar reageer eigenlijk nooit. Maar nu wilde ik wel even zeggen dat je vader er net zo blij en enthousiast uit ziet zoals jij :).. En dat het weer een mooi en inspirerend artikel is geworden.

  • Melle
   Auteur
   maart 3, 2016 / 15:07

   Wat superleuk dat je een reactie achterlaat! :) Dankjewel voor je complimenten, we zijn een blij stel samen en superleuk om te lezen dat je het een inspirerend artikel vindt. Made my day :) HOERA!

 12. maart 4, 2016 / 08:45

  Hi Melle! Ik dacht ‘wat een leuk blog’ en toen ‘he, is zij niet…’ en nu ik je vader zo voorbij zie komen ‘jaa, dat is ze!’ Geen idee of je enig idee hebt wie ik ben, maar we woonden beide in Sint Nyk en begonnen onze carrière op ‘t Klimmerblêd. Ik vind je stukken en concept heel tof, blijf je zeker volgen!

  • Melle
   Auteur
   maart 4, 2016 / 09:36

   O hallo :) Je naam zegt me heel veel en toen ik je even op ging zoeken op Facebook was het direct raak. Superleuk dat je me hebt gevonden en dat je mijn stukken leuk vindt. HOERA! Wat is de wereld klein he :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.