Vrijdag Kiekdag | Het lekkerste ontbijt aller tijden, liefs uit Kopenhagen en een nieuwe tattoo

vrijdag-kiekdag-collage19

Wat een week, wat een week! Donderdagavond vertrokken vriendlief en ik voor een paar dagen naar mijn lievelingsstad Kopenhagen. Het was zó fijn! Ik keek er dan ook echt naar uit om deze kiekdag in elkaar te zetten want ooo ik wil het zó graag allemaal aan je laten zien en het met je delen! Maak je maar klaar, het zijn een heeeeeeleboel kiekjes!

Zo ben je donderdag nog met je lieve vriendinnetjes in Zwolle en vier je de vrijheid, zo zit je ‘s avonds in het vliegtuig – over vrijheid gesproken – en word je vrijdagochtend wakker in je lievelingsstad. Vriendlief had mijn bunnies meegenomen, zo lief! Ik voelde me helemaal thuis, dat snap je :)

Dit was onze Airbnb, middenin de superleuke wijk Nørrebro. Dichtbij het centrum en zo gezellig ingericht! De eigenaresse van deze woning woont hier zelf normaal maar heeft ook een ander huisje zodat ze deze dus regelmatig kan verhuren. Dat geeft zo veel extra aan een reis, dat gevoel van een local zijn. Ik zou er echt zo kunnen wonen.

Sneak peek in de slaapkamer <3

We liepen richting het centrum voor iets heel super leuks en onderweg kwamen we langs een park. Er waren heel veel mensen en zo veel ballonnen. Daar moesten we even kijken! Geen idee waarom de ballonnen werden opgelaten, maar het was zo’n mooi gezicht!

Het superleuke waarvoor we naar het centrum gingen was dat ik een afspraak bij The Sailors Grave had voor het zetten van een tattoo! Ooo, jongens. SPANNEND! Stiekem was ik wel blij dat ik dit de eerste dag deed. Wat zeg ik, dit was de eerste activiteit die we in Kopenhagen zouden ondernemen.

De juiste afmeting, juiste plaats, de tattoo zetten en een stukje folie erop en klaar! AAAH ik ben er zo blij mee! (hij zit overigens wel recht, maar iets met schoenen en een bewegelijk stukje voet)

Het verhaal: in november vorig jaar ben ik ook samen met vriendlief naar Kopenhagen geweest. We hadden slechts anderhalve dag om de stad te ontdekken. Kun je nagaan, want in die korte tijd heeft de stad een bijzondere indruk bij me achter gelaten. Sinds toen wilde ik én graag terug én had ik al snel bedacht dat ik daar een tatoeage wilde laten zetten. Daar, in mijn lievelingsstad. WAUW! Dit was dus verre van een impulsieve actie, ik heb van te voren uitgezocht welke tattoo shops goed waren en een afspraak gemaakt.

Naast dat ik gewoon ontzettend van vierkanten hou – nee grapje – staat een driehoek voor mij voor balans. Maar ook voor kaders, voor binnen de kaders blijven, buiten de kaders (comfortzone) gaan. De tattoo heeft voor mij vooral het gevoel van dat alles op zijn plek valt. Ik voel me zo fijn in Kopenhagen. Daarover vertel ik je maandag meer. En het is ook de ontwikkeling die ik het afgelopen jaar heb doorgemaakt. Van iemand die niet wist wat ze met haar leven aan moest, ben ik veranderd in iemand die haar gevoel kan omarmen en accepteren. Iemand die wél trots op zichzelf kan zijn. Blij kan zijn zonder afhankelijk te zijn van de waardering van anderen en positief in het leven staan. (Alles is nog steeds een work in progress overigens :))

Johann, de tattoo artiest, was heel vrolijk en professioneel. Ik voelde me ontzettend op mijn gemak en mijn ervaring was dan ook helemaal positief! Nog even samen op de foto voordat we onze dag gingen beginnen. En hoera voor zijn collega: meester photobomb :)

Toen we de shop uit liepen voelde ik me zo blij en euforisch. Ik had het gewoon gedaan. HOERA! En nu hij nog zo nieuw en mooi was moest er natuurlijk even uitgebreid een foto van gemaakt worden.

Ontbijt als lunch, ik ben erbij! We gingen naar mijn favoriete tentje Grød waar we overheerlijke – niet zo fotogenieke – havermout met appel compote en skyr aten. MMM!

Na de lunch huurde we fietsen en gingen we lekker de stad door fietsen. Schijnbaar kun je in anderhalve dag een stad prima leren kennen want we hadden eigenlijk geen navigatie meer nodig. We fietsen – op aanraden van Marlous – richting het Amager Strandpark. Kopenhagen werd alleen maar beter, heb je het door? :) Ik bedoel: STRAND!

Op het strand liggen, lekker wandelen en chillen en stiekem comments lezen. Hoera voor 250 mb internet meenemen naar het buitenland :) De reactie van Moniek vond ik zo leuk! Het was echt de kers op de taart. De tattoo, Kopenhagen, het weer, het strand, samen met vriendlief, lekker fietsen, ik spatte bijna uit elkaar van geluk <3

Vrijdagmiddag. Bijna niemand op het strand behalve wij. O, zo fijn.

Hoi :)

Na een middagje door de stad fietsen besloten ‘s avonds naar Superkilen te gaan. Dit is een soort kunstwerk, plein en park met prachtige bomen. Dit is echt zo uitnodigend om lekker rond te rennen, ken je dat? Zo lekker unsuccessful adulting ;)

Strike a pose!

We ontbijten met skyr, granola en blauwe bessen. Met bunnies én een pyjamabroek. Joe!

Zaterdag besluiten we door de stad te wandelen en te gaan winkelen. Kopenhagen heeft zó veel leuke winkeltjes en echt hoor, ze zijn heel modieus. Een soort levend Pinterest :)

Oké Kopenhagen. Ik ben op jou <3

In de Jægersborggade heb je 1000 – oké iéts minder maar je snapt mijn punt – leuke winkeltjes. Waaronder Kaktus. Helemaal hipster verantwoord. Alleen. Maar. Cactussen.

Twee blije eitjes in Kopenhagen.

Zondag besluiten we een dagje naar Zweden te gaan. Dat kán gewoon! Want met de brug – je weet wel, van de serie – kun je met de trein in een half uurtje van Kopenhagen naar Malmö. Ik had inmiddels een super fijn jurkje gescoord van Monki. Die moest direct aan, dat snap je :)

Hallo Zweden! Wat fijn om daar te zijn. De taal is zo mooi, de gebouwen en hallo kaneelbroodjes (kanelbullar <3).

In Zweden hebben ze ook madeliefjes.

Dé rode huisjes van Zweden. Het museum van Malmö heeft allemaal oude vissershuisjes gered en deze staan bij elkaar in een klein haventje waar je dagelijks verse vis kunt eten. Behalve op zondag, wanneer wij er zijn. Het is er uitgestorven, maar die schattige rode huisjes zijn wel heel uitnodigend voor een selfie. Toch? :)

Joe & the juice. Dit is echt een favoriete plek om naartoe te gaan voor een sapje of smoothie. Ze zitten overal in het centrum dus toen we uit Zweden kwamen, hadden we wel zin in iets fris. Deze smoothie met vanille, citroen en een stukje hemel smaakt naar cheese cake.

Denk je aan Kopenhagen, dan zie je natuurlijk Nyhavn. Een straat met vrolijk gekleurde huisjes, terrasjes en heel veel toeristen.

We liepen verder langs het water en streken in het zonnetje – met een mojito in onze hand, wiehoo! – op het terras bij Toldboden. Na een tijdje in de zon te hebben gezeten haalden we wat eten. Fish and chips voor onze laatste avondmaaltijd van deze vakantie.

Maandag was het alweer tijd om naar huis te gaan. We gingen nog een keer ontbijten bij Grød en gingen daarna richting het vliegveld. Buikpijn, de hele mikmak want ik wilde nog lang niet naar huis!

Oké, nog eentje dan. Om het af te leren :)

Toen we goed en wel aangekomen waren, was het tijd om een winnaar te kiezen voor de Fitgirlcode guide. Wat was ik blij met jullie mooie inzendingen. Echt, zo vele stralende dames! WIEHOO! Ik typte de namen van de deelnemers in en liet een random winner picker de drie winnaars kiezen. Leuk detail, vriendlief heeft nog trommelgeroffel gedaan voor het special effect :) Maandag gaat #teammelle van start. Ik vind het spannend maar ben voornamelijk heel enthousiast en benieuwd!

De rest van de middag besteedde we aan uitpakken, boodschappen doen en het editen van de beelden die ik had geschoten. Jawel, ik maakte een waar filmpje die je maandag kunt bewonderen :) En hoera voor mooi weer en een wrapfeestje op het balkon! Fleur zat alweer te azen naar het eten. Nep kip? Eet ik ook hoor. Prima.

Dinsdag moest er weer gewerkt worden. Dus hop hop, werkpakje aan en gaan! Ik vind het altijd leuk om het contrast op te zoeken in mijn kleding. Dus hier draag ik – je ziet het niet zo goed – een pantalon met een heel casual en ‘normaal’ wit t-shirt. Met allstars, dat dan weer wel. Ik kreeg trouwens een aantal reacties in de enquête – waarvoor heel veel dank! – om meer dingen te doen met outfits! Super leuk en ik voel me echt heel erg vereerd en blij dat jullie het filmpje en mijn kledingstijl leuk vinden. Ik heb al even met Mina contact gehad, dus wie weet wat we binnenkort gaan filmen. Sowieso, bijna 100 (!) reacties. Echt, ongelofelijk lief en fijn <3

Als je dan weer terug bent van vakantie moet direct de draad weer opgepakt worden. Dus na het werk was het tijd voor legday! Oehlala ik was enthousiast, zie je wel? De foto werd niet eens scherp ;)

Oeh, iets wat ook dinsdag was, was de verjaardag van Knysna (zeg nijsna, ze is vernoemd naar een plaatsje in Zuid-Afrika waar vriendlief en ik zijn geweest. Google maar, heel mooi!). Deze birthday girl werd vier jaar. Vier! Ik voel me oud.

Woensdag was het nog steeds zo mooi weer en aten we onze overnight oats gewoon buiten, op het balkon! Katjes buiten, wij buiten wat een fijn begin van de dag!

Tattoo in actie <3

Toen ik thuis kwam van werk lag er een heel leuk pakketje in de bus. Het boek van Jet! Ik had hem weken geleden al besteld bij bol.com en nu was hij er. Het is echt een prachtig boek geworden. Lekker dik, harde kaft en gevuld met mega veel fijne recepten en foto’s waarbij je direct zin krijgt om te eten.

Herken je dat? Dan moet je eigenlijk naar bed – of dat ben je dus aan het gaan – en opeens bedenk je dat je nog een leuke broek in de kast hebt liggen die je wel eens kan proberen. HA! Nou dan sta je dan, in plaats van in je pyjamapakje in een culotte voor de spiegel. Weer eens wat anders. Weet je wel direct wat je morgen aan doet.

Donderdag (gisteren dus, of eigenlijk vandaag want ja, ik maak deze kiekdag altijd op donderdagavond), had ik een fijne werkdag en maakte ik een cadeautje voor Marijn. Zij was de 300ste (!) die mijn pagina op Facebook likete. Ik vond dat ze een cadeautje verdiende dus had ik gevraagd om haar adres. Nou, het duurde even maar het is er eindelijk hoor, Marijn, het komt je kant op! Een kaartje uit Malmö, chocolade uit Kopenhagen en een tasje uit Amsterdam.

Dit weekend vieren mijn schoonzusje én Cathelijn haar verjaardag en volgende week zit ook weer helemaal vol met allemaal leuke dingen! Ik ga afspreken met de meiden van Nooré, met Shirley, met Merel en ik ga nog een workshop LinkedIn voor bloggers volgen. Het wordt zo leuk en het allerleukste is, dat jij er deel van uit maakt. <3

Dankjewel voor het lezen en tot maandag!

Liefs,

Melle

34 Reacties

 1. mei 13, 2016 / 07:37

  Wat een fijne uitgebreide kiekdag weer <3 Ik vind het zó leuk om te lezen hoe enthousiast jij bent over Kopenhagen. Het is ook echt een hele fijne stad! En hoe tof dat je daar een tattoo hebt laten zetten, woehoe!

  • Melle
   Auteur
   mei 13, 2016 / 08:03

   Ik wordt helemaal blij van jouw reactie. Zo lief! Dat je zegt dat jij blij wordt van mij en mij enthousiasme vind ik echt heel fijn en bijzonder. Echt! <3

 2. Ilse
  mei 13, 2016 / 08:38

  Ok, nu moet ik ook naar Kopenhagen, door jouw blijheid.
  En je tattoo is pretty! :D

  • Melle
   Auteur
   mei 13, 2016 / 09:03

   Haha, YES! :) Als je het net zo leuk vind als ik wil je er straks nooit meer weg ;) En dankjewel! <3

 3. mei 13, 2016 / 09:05

  Zo’n fijne en blije kiekdag! Leuk om zo de dag te beginnen :) en wat een perfecte plek voor een tattoo. Ik wil er al 7 jaar een laten zetten maar blijf maar twijfelen over welke plek. Misschien is dit de oplossing :D Heb je een linkje naar de airbnb? Ziet er perfect uit!

  • Melle
   Auteur
   mei 13, 2016 / 09:10

   Hoera! Dankjewel :) Vind het zelf ook wel echt een mooie plek. Heb er ook eentje op de binnenkant van mijn onderarm (in het artikeltje over de ananas zie je dat goed). Binnenkant blijkt voor mij echt fijn te zijn, zo kun je het ook makkelijk verbergen mocht dat nodig zijn. En jazeker, hier is ie! <3 https://www.airbnb.nl/rooms/1182803 liefs!

 4. mei 13, 2016 / 09:06

  ai ai ai nu wil ik terug naar Kopenhagen, net nu we beslist hadden om naar Parijs te gaan als citytrip. Nu ben ik heel hard aan het twijfelen door jouw mooie foto’s ;) even vriendlief om advies gevraagd, haha. Leuke tattoo & blogpost in het algemeen trouwens :D fijn weekend!

  • Melle
   Auteur
   mei 13, 2016 / 09:10

   Hahaha sorry ;) Als je gaat, laat me dan vooral even weten hoe het was! En dank voor je lieve complimenten :) <3

 5. mei 13, 2016 / 09:43

  Wat heb je een leuke week voor de boeg (en een achter de rug trouwens haha). Door jou wil ik nu echt een keer naar Kopenhagen; ik ben er nog nooit geweest, maar deze stad gaat direct bovenaan de wishlist om te bezoeken. Fijn weekend!

 6. Suzan
  mei 13, 2016 / 11:02

  Ja, ik vind Kopenhagen ook heel leuk! En leuke jurk van Monki. En mooie tattoo, mooie betekenis ook.
  Ik vroeg me al een tijdje af hoe jullie andere kat heet, bijzondere naam :)

  • Melle
   Auteur
   mei 13, 2016 / 11:09

   Jaaaaa zo leuk allemaal :) Dankjewel!

 7. mei 13, 2016 / 13:25

  Je kat is echt prachtig en wat een heerlijke food foto’s weer allemaal! prachtige tattoo ook liefs

  • Melle
   Auteur
   mei 13, 2016 / 13:41

   Dank u dank u dank u <3 :) Zo lief! Fijn weekend! x

 8. mei 13, 2016 / 15:08

  Wat een leuke kiekdag! Ik ben nog nooit in kopenhagen geweest maar zou er graag paar dagen naartoe willen! By the way is het leuk iets op te zetten om maandag met #teammelle te gaan knallen? Ik doe in ieder geval ook mee!

  • Melle
   Auteur
   mei 13, 2016 / 15:43

   Jaaa doen! En zeker leuk! Heb je nog een leuk idee? Laten we elkaar in ieder geval via de hashtag blijven volgen. Dit weekend ga ik me naast mentaal ook maar eens echt voorbereiden op de week. Boodschappen doen, het hele rataplan. AAAH spannend!

 9. mei 13, 2016 / 21:39

  Mooie tattoo! En Kopenhagen is zooo mooi.. Ik wil ook!

  • Melle
   Auteur
   mei 13, 2016 / 21:53

   Dank dank! En jaaaa, ik zit alweer te kijken voor een volgend tripje :)

 10. mei 13, 2016 / 21:50

  Ik geloof dat ik Kopenhagen maar op m’n To Visit list moet zetten ;)

  • Melle
   Auteur
   mei 13, 2016 / 21:54

   Ja! Zeker! :) En als je dan bent geweest laten weten hoe het was. Of beter nog, daarvoor! Misschien heb ik dan nog leuke tips :)

 11. Marjolijn
  mei 14, 2016 / 12:24

  Fijn, dit is nu al de tweede lofzang die ik vandaag lees over een (of anderhalf, immers ook een stukje over Zweden) Scadinavisch land :P Alleen die andere ging meer over Zweden en het aanwezig zijn bij het Eurovisie Song Festival, maar toch! Misschien moet dat werelddeel maar eens op de bucketlist…. En je foto’s zijn superleuk, ik zou ook zo in dat huisje kunnen wonen =D

  O ja, en stiekem ben ik heel erg blij dat ik nu weet hoe je tabby kat heet, hahaha! Dat wist ik tot nu toe nog niet :P Nog gefeliciteerd met haar verjaardag!

  • Melle
   Auteur
   mei 14, 2016 / 12:27

   Ik zou het doen (en ik wil mee haha) en wat grappig dat je stiekem al een tijdje zat te wachten totdat ik het ging vertellen. Het is een dingetje hoor, altijd als ik vertel dat ze Knysna heet kijken mensen heel raar. Andere kant, we hadden het laatst met een collega van vriendlief over Zuid-Afrika en toen hij over Knysna begon te vertellen – het is immers ook gewoon een plaatsje – keken we elkaar even gek aan. Haha leuk moment! En dankjewel! :) x

 12. mei 14, 2016 / 14:16

  Leuk weer!! Kopenhagen ziet er echt super uit en je tattoo: ? Manlief heeft vanochtend airbnb ‘ontdekt’ (na maanden van marketing van mijn kant) en dit is precies zo’n huisje dat ik ook zou kiezen.

  • Melle
   Auteur
   mei 14, 2016 / 14:23

   Jaaa dankjewel! En goede marketing :) Vind t altijd leuk om iets te kiezen wat ook echt in de sfeer is van de bestemming. Zo hadden we in Lissabon bijvoorbeeld een heel kleurrijk appartementje :)

 13. mei 14, 2016 / 18:41

  Wooow wat een hoop om op te reageren. Dus ik doe het even zo met lekker veel uitroeptekens:
  – Kopenhagen super super super toff!!
  – Het planten gordijn in je Airbnb wil ik hebben!!
  – Tattoo: Awesome !!!!
  – Ballon in de lucht niet zo awesome. Super slecht voor natuur en dier.
  – Gefeliciteerd met je super lieve mooie Poekie!

  • Melle
   Auteur
   mei 14, 2016 / 18:57

   1) Yaaaaaaaaayyy zo vet leuk!
   2) Oeh ja heel fotogeniek idd en prima kastdeur.
   3) Yes! Dankjewel ^^
   4) Mmm goed punt. Wel een mooi gezicht.
   5) Hoera! Dankjewel, ik zal je felicitaties doorgeven :)

 14. mei 15, 2016 / 12:22

  Wauw! Kopenhagen stond al hoog op mijn to visit lijstje en nu dus nog meer. Super leuk ingerichte Airbnb ook. Tof dat je daar een tattoo – met bijzonder verhaal – hebt laten zetten. You go girl! PS Ik stem voor meer vrolijk gekleurde muren en huisjes in Nederland <3

  • Melle
   Auteur
   mei 15, 2016 / 12:51

   Wat een super leuke en lieve reactie :) en jaaaa hélemaal mee eens!

 15. mei 15, 2016 / 20:52

  Wat is je tattoo tof! Heel mooi en minimalistisch. Bijzonder ook dat je hem daar hebt laten zetten. Over Kopenhagen gesproken, ik wil terug!! Leuke dingen hebben jullie gedaan :)

  • Melle
   Auteur
   mei 15, 2016 / 21:01

   :) Lief! Dankjewel! En ben je ook zo fan? Snap het wel :)

 16. Tessa
  mei 17, 2016 / 17:16

  Ik ben net je blog tegengekomen (na twee verwoestende examens) en van mij krijgt je blog EEN AL LIEFDE! I LOVE IT <3

  • Melle
   Auteur
   mei 17, 2016 / 17:32

   Jaaaaa wat geweldig fantastisch prachtig leuk! Ik ga even een dansje doen. Joe!

  • Melle
   Auteur
   mei 26, 2016 / 11:24

   Yay, dankjewel! ZO leuk :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.